11 MARTIE - ZIUA NATIONALA A MESERIILOR

Cu ocazia "Zilei naţionale a meseriilor", 11 martie 2022, Liceul Tehnologic Oneşti a demarat acţiunea "Meseria, brăţară de aur!". Această activitate are drept scop promovarea învăţământului profesional şi tehnic în general şi în special, promovarea ofertei educaţionale a liceului nostru pentru anul şcolar 2022 - 2023.

Cadrele didactice şi elevii Liceului Tehnologic Oneşti îşi propun să organizeze o serie de activităţi maraton de comunicare şi promovare şi îi aşteaptă pe viitorii absolvenţi de gimnaziu să viziteze unitatea de învăţământ. Cu acest prilej, elevii de clasa a opta vor avea ocazia să afle care este oferta liceului nostru pentru învăţământul profesional şi tehnic, vor purta discuţii cu profesorii instituţiei privind organizarea şi funcţionarea învăţământului profesional şi liceal, profilul tehnic. Pentru anul şcolar 2022-2023, Liceul Tehnologic Oneşti are în vedere fomarea a şapte clase a IX-a, învăţământ profesional, cu specializările: electrician protecţii prin relee, automatizări şi măsurători în instalaţii energetice, mecanic auto, ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie, bucătar, cofetar-patiser şi o clasă a IX-a, învăţământ liceal, zi, specializarea: tehnician electrician electronist auto.

"Elevii care vor opta pentru învăţământul profesional au posibilitatea să se pregătească în condiţii de muncă reale, efectuând practica la agenţii economici din zonă. De asemenea, pot beneficia de burse profesionale, în valoare de 200 de lei. Ei pot beneficia şi de alte stimulente acordate de partenerul de practică. După susţinerea şi promovarea examenului de absolvire, vor primi certificate de calificare profesională, nivel 3, cu recunoaştere internaţională", a declarat Adrian Sergentu, directorul Liceului Tehnologic Oneşti.

În perioada următoare vor avea loc sesiuni de informare şi promovare a învăţământului profesional, vizite de lucru în locaţiile operatorilor economici şi sesiuni de orientare şcolară la care sunt invitaţi toţi elevii claselor a VIII-a de la şcolile gimnaziale din oraş sau din localităţile limitrofe.